wordpress pluginsWordPress werkt onder andere met plugins. Dit zijn standaard tot zeer uitgebreide functies waarmee je je blog of website mee kan aanvullen zoals een nieuwsbrief, statistieken, caché functies, SEO functies en nog véél meer. Je kunt het bijna niet bedenken of er is een plugin voor. Er zijn talloze gratis plugins voor WordPress waar je uitstekend mee uit de voeten kunt.
Een aantal dingen om rekening mee te houden als je een plugin wilt installeren:

Controleer of de WordPress versie die je gebruikt de betreffende plugin ondersteund. Het kan namelijk zijn dat de plugin dan niet functioneert;
Dit kun je eerst controleren door een plugin op te zoeken in WordPress Admin.

Ga in het Dashboard van het WordPress Admin gedeelte naar Plugins. U ziet daar de geïnstalleerde plugins. Standaard worden er 2 plugins geplaatst na een installatie. Dat zijn Akismet en Hello Dolly. Akismet is een gehoste webservice die je tijd bespaart door een geautomatiseerd filtersysteem die spam uit je commentaar en trackbacks haalt.
De plugin “Hello Dolly” doet niets en kun je verwijderen.

Wprdpress plugins toevoegen

Druk op nieuwe plugin bovenaan of in het linker menu.

Helemaal bovenaan de pagina kan je kiezen tussen de populairste en nieuwste WordPress plugins of een plugin (ZIP-file) uploaden die je van een andere wesbite hebt gevonden. Onderaan kun je ook nog zoeken via de Tag’s.

wordpress plugins zoeken

In dit geval gaan we een SEO plugin opzoeken, controleren of het voldoet aan de laatste eisen en installeren.
Klik op Plugins zoeken:

Wordpress plugin installeren

Klik op details.
Als de plugin niet voldoet aan de huidige versie van WordPress krijg je een melding.
In het scherm zie je een hoop informatie. Aan de sterren kun je zien andere WordPress gebruikers dit een goede plugin vinden of niet.
Aan jou de keus!
Als je op Nu installeren klkt, moet je de plugin hierna alleen nog activeren. Klaar!