De belangrijkste WordPress Plugins voor een optimale website

Een website maken met WordPress is vrij eenvoudig. Maar na je WordPress installatie komt het…. Wat ga je doen om je website te voorzien van handigheidjes? WordPress werkt met Plugins om je website van diverse functionaliteiten te voorzien. Aangezien WordPress duizenden Plugins heeft en er dagelijks enkele tientallen bijkomen heb ik hieronder een selectie gemaakt van de belangrijkste WordPress Plugins die de basis zouden moeten vormen van elke website. Alle Plugins zijn gratis!

Als nieuwe gebruiker van WordPress zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Het scheelt dus dat ik er al een jaar of 6 mee werk.
Sommige Plugins bereiken hetzelfde effect maar nemen veel ruimte in beslag of zijn niet geheel juist gecodeerd zodat er foutmeldingen ontstaan. En dat is niet goed voor bijvoorbeeld de laadtijd van je pagina’s. Hierdoor wordt je website ook niet optimaal beoordeeld door Google en kan dit invloed hebben op je Ranking.

Beveiliging plugins van WordPress

Akismet

Als je ervoor kiest om bezoekers van je website of Blog te laten reageren op je bericht/ artikel bestaat de kans dat je ook Spam ontvangt. Je kunt het achter laten van reacties wel reguleren door ze eerst goed te moeten keuren voor de reactie pas geplaatst worden, maar het blijft vaak vervelend. Je kunt je er eenvoudig tegen beveiligen. met Akismet. De Akismet plug-in is één van de plug-ins die wordt aangeraden door WordPress zelf. Deze plug-in zorgt ervoor dat je WordPress website niet vol met spam komt te staan in de reacties op artikelen.
Je kan je gratis registreren bij Akismet. Vraag een API Key aan en plaats deze in de Akismet Plugin.

akismet plugin

Akismet WordPress Plugin >>

WP Better Security

Dit is een absolute aanrader als je je WordPress website goed wilt beveiligen. Natuurlijk moet je bij de installatie van WordPress al het nodige doen aan je beveiliging maar Wp Better Security zoekt echt naar zwakke plekken. Omdat WordPress en WordPress Plugins regelmatig een update nodig hebben kan het zijn dat er lekken ontstaan in je WordPress installatie. Zo worden er elke dag meer dan 30.00 websites gehacked. Ontdek 30 manieren om je website te beveiligen met Wp Better Security!

belangrijkste WordPress Plugins

Wp Better Security >>

SEO Plugin om nóg beter gevonden te worden

WordPress SEO van Yoast

WordPress SEO is de meest complete WordPress SEO plugin voor WordPress gebruikers. Het bevat alles wat je nodig hebt om je Pagina te optimaliseren. WordPress SEO van Yoast is gratis en naar mijn mening één van de belangrijkste WordPress Plugins.

belangrijkste WordPress Plugins

WordPress SEO van Yoast >>

Statistieken bijhouden voor een optimale conversie

Google Analytics van Yoast

Wanneer je een website hebt, wil je bijhouden hoeveel bezoekers je hebt, waar ze vandaan komen, wat ze doen op je site en nog veel meer. Dit natuurlijk om je conversie te meten en je website nog beter te maken! Google Analytics is standaard voor het meten van deze gegevens. Het toevoegen van Google Analytics om uw website is “a piece of cake” met de Google Analytics voor WordPress plugin.

Google analytics van Yoast

Google Analytics van Yoast >>

Sociale Media plugins voor WordPress

Disqus

WordPress heeft een standaard reactie formulier onderaan Berichten en Pagina’s waar bezoekers een reactie achter kunnen laten. Dat is goed, heel goed. Interactie met je bezoekers is zelfs nóg beter. Maar als je een stap verder wilt en een koppeling wilt maken naar Social Media zoals Faceboook, Twitter en Google+ is Disqus de beste optie. Deze gratis plugin is gemakkelijk te integreren in je WordPress Installatie. Bekijk op Disqus hoe je dit doet.

disqus image

Disqus >>

Really simple Facebook Twitter share buttons

Er zijn ontzettend veel Social Media Plugins voor WordPress. Ik ben vrij simpel van opzet. Het moet werken….. Goed werken. Als je het mij vraagt is deze Plugin geschikt om je berichten te laten delen voor de belangrijkste Social Media platforms. Niet te veel keuze… Net genoeg. #justintimejustenough.

simple social media

Really simple Facebook Twitter share buttons >>

WordPress Back-up

BackUpWordPress

Deze Plugin doet precies wat er staat. Op elk ogenblik een backup maken van je WordPress website inclusief Database. Gemakkelijk in gebruik en betrouwbaar.

belangrijkste WordPress Plugins

BackUpWordPress >>

Contactformulier

Contactform 7

Met Contact Formulier 7 WordPress Plugin kun je meerdere contactformulieren aanmaken en beheren. Met een eenvoudige opmaak kun je de vorm en inhoud gemakkelijk wijzigen. Het formulier ondersteunt Ajax, CAPTCHA, Akismet spam filtering en ga zo maar door.

belangrijkste WordPress Plugins

Contactform 7 >>

#TIP: Gebruik niet te veel Plugins aangezien ze ruimte in beslag nemen op de server en mogelijk conflicteren met andere Plugins zodat je last krijgt van foutmeldingen.

Lees meer tips over WordPress:

1. Database aanmaken WordPress – Gemakkelijke beschrijving aanmaken Database
2. WordPress nog veiliger installeren – WordPress installatie uit de boeken
3. Meest populaire WordPress Thema’s – Bekijk de beste actuele WordPress Thema’s
4. WordPress Thema uploaden en installeren – Je eigen website met een eigen Thema