WordPress pagina’s aanmaken

WordPress bestaat onder andere uit Berichten en Pagina’s. Vaak werkt men met Berichten voor een Blog en voor een normale website maken we pagina’s aan. Het kan natuurlijk ook gecombineerd worden.

Om pagina’s te beheren ga je via het Dashboard van je WordPress admin gedeelte naar Pagina’s. Klik in uw “Dashboard” in het linkermenu op het item “Pagina’s”.

Wordpress pagina toevoegen

Pagina’s

Hier zie je een overzicht van je pagina’s. Of je ziet niets als je nog geen pagina hebt aangemaakt.

Een nieuwe pagina toevoegen

Klik op “Nieuwe pagina” in het linkermenu of “Nieuwe pagina” bovenaan.
U komt nu in volgend venster terecht:

Nieuwe WordPress pagina toevoegen

Helemaal bovenaan geeft u de titel in. Met deze titel wordt deze pagina ook weergegeven in Weergave >> Menu’s. In de Tekst editor geeft u de inhoud van uw pagina in.

Pagina attributen
In pagina attributen dient u aan te geven onder welke hoofdpagina een subpagina dient te vallen.

Hoofd
Onder hoofd kunt u kiezen voor een hoofdpagina. Indien u een subpagina onder één van de hoofdpagina’s wenst aan te maken, moet u deze pagina dus onder een hoofdpagina plaatsen.

Sjabloon
Sommige WordPress Thema’s werken met verschillende sjablonen van webpagina’s. Hier kun je dus het betreffende sjabloon kiezen.

WordPress pagina Publiceren
U kunt uw aangemaakte pagina opslaan als concept om in een later stadium verder te bewerken. Of u kiest voor “Wachtend op review” en wilt graag dat de beheerder de pagina goedkeurt voordat deze gepubliceerd wordt, mocht u met een beheerder werken.
Eventueel kunt u onder zichtbaarheid de pagina van een wachtwoord voorzien. Kiest u voor “Privé” dan is de pagina alleen zichtbaar voor de Administrators, Beheerders en Redacteuren die ingelogd zijn.

U kunt overigens alle pagina’s wissen door deze naar de prullenbak te verplaatsen. Hier blijven ze staan tot u deze definitief wist.

Om uw aangemaakte pagina te publiceren drukt u op de knop “Publiceren”.